Underbart!

Var hos barnmorskan tidigare idag för att se om livmodern hade vuxit. Sist hade den ju inte vuxit så mycket så jag blev lite orolig. Men nu på en och en halv vecka hade jag ökat med 3 cm!!!👍🏻😀 Så nu ligger jag perfekt på kurvan igen, sååå skönt!!!!

Tog även upp lite olika frågor och funderingar jag haft. Jag brukar skriva ner lite frågor inför varje besök, så jag inte ska glömma något.

Måendet då? Jo, tack, jag mår fint! Älskar min fina kula på magen och älskar att känna vår lilla dotter sparka där inne. Graviditetskrämporna för tillfället är foglossning precis i underlivet, så jag får tänka på att gå med korta steg, inte korsa benen och ta ett trappsteg i taget, så att jag ställer båda fötterna på trappsteget innan jag tar nästa. Behöver också ha trosskydd för att det läcker lite urin så måste verkligen börja knipa mer!!

Igår var vi på en förlossningsförberedande kurs på vårt sjukhus. Det var såå bra! Nu känner jag mig mycket mer förberedd inför förlossningen. Var skönt att höra ungefär vad man har att vänta, om hur man ska tänka inför förlossningen och vad det finns för olika smärtlindrande att ta till. Jag tänker att jag börjar med att bada varmt och ta lustgas. Sen är jag även öppen för ryggbedövning. Det är den som hjälper bäst mot smärtan sa de. Känner mig peppad och laddad inför förlossningen! Vilken upplevelse det kommer bli:)

När brukar man skriva förlossningsbrevet ungefär? Kanske borde börja fila på det snart. Imorgon är det bara två månader kvar till BF och jag går jag in i vecka 32 (31+0). Har lite önskemål. Bland annat vill jag ha andningslarm med mig till BB, jag vill inte amma och jag vill ha en mjuk bh på mig under förlossningen. Vill inte behöva fläka ut mig mer än nödvändigt, skulle känna mig grymt obekväm att behöva flasha brösten också. Nej, lite kan få vara privat tack! Tanken på amning ger mig ångest så vi har beslutat att köra på flaskmatning från början. Min barnmorska är jättefin och förstående. Jag tyckte det var så jobbigt att berätta att jag inte vill amma. Var så rädd att hon skulle döma mig! Men hon sa att det är viktigt att mamman mår bra, och att man inte är en sämre mamma för att man inte kan/vill amma. Började gråta och kände mig såå lättad! Jag ser fram emot mysiga stunder med flaskmatning istället! Men är fortfarande rädd för att andra mammor ska döma mig. Men får försöka ignorera det och tänka att det viktigaste är att jag och barnet mår bra, och att matningen får vara en fin stund och inte något ångestfyllt. 

Andningslarm vill jag nog ha för att min kusin miste sitt barn på BB genom PSD. Jag har beställt ett Babysense II. Det är lätt värt att betala 1500 kr för att kunna sova gott om nätterna! Jag hade nog gått upp och tittat om hon andas var och varannan minut annars. Och jag vill börja använda det redan på BB. Det kan de väl inte neka? Det är ju vårt barn och vi måste få göra det vi kan för att känna oss trygga. 

Ni som har fött, vad skrev ni i förlossningsbrevet? Något man bör tänka på?

Undrar också vad ni haft med för mat till mannen? Hur funkar det rent praktiskt, kan han lägga det i något kylskåp? Eller ska det vara något som tål rumstemperatur?

Ta hand om er ❤️

Therese
2017-12-12 @ 22:32:16

Jag skrev ett ganska kort förlossningsbrev i punktform. Skrev först våra namn, att det är vårt första barn och BF. Sen skrev jag lite kort om smärtlindring och amning.
Men det är även bra att ens partner har koll på ens önskemål så att hen kan stötta :)
Under själv förlossningen kanske nån macka är enklast? Jag va inte så sugen på att mannen skulle sätta sig o äta nån brakmåltid när jag kämpade med värkarna 😬 Men det beror väl på lite hur snabbt det går också.
Sen på BB finns kyl o mikro o så:)

Therese
2017-12-12 @ 22:32:17

Jag skrev ett ganska kort förlossningsbrev i punktform. Skrev först våra namn, att det är vårt första barn och BF. Sen skrev jag lite kort om smärtlindring och amning.
Men det är även bra att ens partner har koll på ens önskemål så att hen kan stötta :)
Under själv förlossningen kanske nån macka är enklast? Jag va inte så sugen på att mannen skulle sätta sig o äta nån brakmåltid när jag kämpade med värkarna 😬 Men det beror väl på lite hur snabbt det går också.
Sen på BB finns kyl o mikro o så:)

Svar: Tack för ditt svar! Hehe, nä det är sant. Man kanske inte vill att mannen äter brakmåltid medan man själv ligger där och plågas, haha 😂
I väntan

Stina
2017-12-17 @ 23:26:50

Skriv ett KORT förlossbingsbrev om du ska skriva ett alls. Personalen läser inte de långa med tanke på sin arbetssituation, jag lovar. Där jag fått barn har de till och med slutat med fl-brev för folk skrev för långt men blev besvikna när ingen hann läsa....

Svar: Tack för tipset!:)
I väntan
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

ivantan.blogg.se

Jag och min man har försökt att bli gravida i över två års tid och längtan är stor och väntan olidlig. Här på bloggen kommer jag att skriva av mig om saker som berör barnlängtan och ivf, känslor som pendlar mellan hopp och förtvivlan och den ibland krokiga vägen fram till det efterlängtade plusset. UPPDATERING: Juni 2017 - äntligen har vi plussat!

RSS 2.0