2017 vill jag börja leva igen

Det här året har det känts som att livet har varit på paus. Det enda jag har gjort är att vänta, jag har inte levt. Jag har bara väntat på att det ska bli vår tur att bli gravida, inget annat har betytt någonting...
 
Men jag är trött på att vänta. Vad 2017 än bjuder på vill jag inte vänta mer. Jag vill leva igen. Jag vill inte vara deprimerad, jag vill vara mig själv igen. Jag vill inte bara sitta och vänta på att vi ska få det som fattas oss - och då ska livet bli helt, bli meningsfullt, bli värt att leva igen... Nej, jag vill skapa mening ändå, mitt i de jobbiga omständigheterna. Finna anledningar att gå upp på morgonen, ha saker att se fram emot. Se det jag har och vara tacksam över det.
 
Det finns så mycket jag är tacksam över. Jag vill inte kasta bort flera år på att bara vänta, inte ens en månad till. Jag vill leva nu, ta vara på varje dag jag får. Se varje dag som en dyrbar gåva. Jag vill leva, inte vänta på att allt ska bli perfekt. Det kanske aldrig blir perfekt, men det är väl det som är livet...
 
2017 vill jag ändra perspektiv, vara tacksam, hitta på saker som jag mår bra av.
Självklart är min högsta önskan att vi ska få bli föräldrar, men under tiden vill jag skapa ett fint liv tillsammans med min underbara man och den bästa lilla hunden man kan tänka sig.
 
Inför det nya året vill jag inte ge några nyårslöften, dem brukar jag ändå inte hålla. Men jag vill försöka se de små ljusglimtarna i vardagen, försöka att inte ta saker eller människor för givet, tacka Gud för varje dag jag får vara frisk, leva och andas. Tacka för allt det vackra jag har fått och fortsätta att leva mitt i sorgen och ovissheten som barnlösheten innebär.
 
Jag kanske inte kommer att lyckas varje dag, men det är min bön och min önskan.
Önskar er alla ett välsignat nytt år, och jag ber att allas våra drömmar ska gå i uppfyllelse <3
 
Har du något som du är tacksam för detta året? Mitt i allt det jobbiga?
 

Skönt med ledighet!

 
Jag njuter av att vara ledig tillsammans med min man. Julen är över, vilket är rätt skönt, och de underbara, avkopplande mellandagarna är här!
 
Vi passar på att hitta på roliga saker och koppla av och rå om varandra. Idag har vi varit och spa:at, igår var vi och handlade på mellandagsrean. Vi har tittat mycket på Vänner och ätit en massa gott (läs onyttigt). Känner att jag har kunnat koppla av och koppla bort de negativa tankarna mer och mer. Känner mig tillfreds och mer positiv. Klart att vi ska lyckas!
 
Undviker bebisar och gravidmagar som pesten. Mår mycket bättre av det, så då får det vara så för nu. Nu har vi ledigt och då gör vi vad vi vill :) Det är underbart!! Nyår spenderar vi med folk som har lite äldre barn. Sen åker jag och syrran till Gbg efter nyår, ska bli skoj!

Hoppas att ni också kan sysselsätta er med saker som får er att må bra!
Ta hand om er alla barnlösa medsystrar, snart är det vår tur!!! <3

God Jul allihopa!

 
En riktigt God Jul önskar jag er alla kämpar där ute. Ber att 2017 ska få bli vårt år!
 
Blir skönt att få lägga detta året bakom sig, det har varit riktigt tufft.
Julen är en känslig högtid där man verkligen blir påmind om vad som fattas en. Alla lägger ut fina familjebilder på facebook/instagram och önskar God Jul, från familjen fertila som får barn bara de tittar på varandra. Vi lägger ut en bild med vår hund, det är den enda bebis vi har...
 
Istället för vårt efterlängtade plus ligger jag här med världens mensvärk och får byta binda stup i kvarten pga blodet som forsar. Känner mig ledsen över att det inte blev något ET och orkar verkligen inte se eller höra om allas familjelycka.
 
Men julen är också hoppets högtid, och nu hoppas jag och ber att detta blir sista julen som barnlösa...
 
God Jul till alla er som kämpar!

ivantan.blogg.se

Jag och min man har försökt att bli gravida i över två års tid och längtan är stor och väntan olidlig. Här på bloggen kommer jag att skriva av mig om saker som berör barnlängtan och ivf, känslor som pendlar mellan hopp och förtvivlan och den ibland krokiga vägen fram till det efterlängtade plusset. UPPDATERING: Juni 2017 - äntligen har vi plussat!

RSS 2.0